Skocz do zawartości


Zdjęcie

problem z odpaleniem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 edi750

edi750

    Newbie

  • Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 28 luty 2010 - 11:17

witam mam problem z odpaleniem sciagłem bak do malowania i nie zaznaczyłem sobie wezyków i nie wiem ktury gdzie idzie probowałem na rozne sposoby ale nic to nie dało jesli pomyliłem to mogł sie zalac i przez to nie odpala prosze o jak najszybsza odpowiedz dzieki
  • 0

#2 stoodent1

stoodent1

    Advanced Member

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 65 postów

Napisano 28 luty 2010 - 18:10

Kolega jaki ma motocykl?
Różnie są rozwiązane układy paliwowe jak się nie mylę w GPZ500 są węży które normalnie podają paliwo i te które podciśnieniowo wywierają nacisk na membrane tuż przy kraniku paliwa.
Ile masz przewodów? 2 czy 4?
zadając pytanie staraj się jak najwięcej opisywać.
  • 0
Jestem studentem technologi żywienia na UP Lublin. Uwielbiam motocykle i wszystko c z nimi związane. Nie ma nic lepszego jak daleka wyprawa motocyklem w towarzystwie kumpli. Uwielbiam poznawać nowych ludzi, nowe miejsca. motto: żyj pełnią życia!

#3 edi750

edi750

    Newbie

  • Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 01 marzec 2010 - 20:18

witam suzuki gsxr 750 (gr7db)rok 1995 myśle że podaje poprzez podciśnienie dlatego,iż są 3 wężyki dwoma leci paliwo a przy trzecim wogóle nie leci i jest podłączony między gaznikiem a garem przy 2 gazniku
  • 0

#4 stoodent1

stoodent1

    Advanced Member

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 65 postów

Napisano 03 marzec 2010 - 14:16

Czyli wychodzi na to że 2 idą na gaźniki i jeden między.
A podczas próby rozruchu widać że ciągnie wache? Wykręcałeś świece i sprawdzałeś czy są wilgotne? Czy suche?
  • 0
Jestem studentem technologi żywienia na UP Lublin. Uwielbiam motocykle i wszystko c z nimi związane. Nie ma nic lepszego jak daleka wyprawa motocyklem w towarzystwie kumpli. Uwielbiam poznawać nowych ludzi, nowe miejsca. motto: żyj pełnią życia!

#5 torn9

torn9

    Member

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 19 postów

Napisano 05 marzec 2010 - 17:38

Na zalane gary jedna rada dobry aku i krecimy tylko pamietac o przerwach dla rozrusznika. No chyba ze masz duzo czasu to wykrecaj swiece. Co do ukladu to ciezko powiedziec bo nigdy GIXera nie rozbieralem. Powodzenia!
Pozdro
  • 0

#6 edi750

edi750

    Newbie

  • Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 13 marzec 2010 - 14:09

własnie 2 ida w gazniki i 1 miedzy tak jak mówisz,kupiłem nowe swiece i nadal nie odpala.Załozyłem przejrzyste wezyki zeby widziec czy paliwo idzie z baku,problem w tym ze nie leci jak podłacze do baku.Jak bak mam sciagniety to leci paliwo???

  • 0

#7 stoodent1

stoodent1

    Advanced Member

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 65 postów

Napisano 14 marzec 2010 - 6:29

Po odpięciu przewodów paliwowych z kranika płynie paliwo?
Może kranik przytkany?
Bo jak mówisz że nie ssie paliwa to albo coś z gaźnikiem albo kranikiem albo bak ci pordzewiał i zatyka zlot paliwa do kranika.
  • 0
Jestem studentem technologi żywienia na UP Lublin. Uwielbiam motocykle i wszystko c z nimi związane. Nie ma nic lepszego jak daleka wyprawa motocyklem w towarzystwie kumpli. Uwielbiam poznawać nowych ludzi, nowe miejsca. motto: żyj pełnią życia!

#8 stoodent1

stoodent1

    Advanced Member

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 65 postów

Napisano 14 marzec 2010 - 6:33

Kurcze nie ma edycji...
Mam pomysł. Weź zdejm bak przewody paliwowe te 2 napełnił strzykawką paliwem i wtedy powinno paliwo dojść do gaźników wtedy się upewnisz że to może być coś z nimi.
Nie napisałeś jakie są świece czy suche czy mokre po kręceniu ale jak mówisz że paliwo nie płynie do gaźników to pewnie suche.
  • 0
Jestem studentem technologi żywienia na UP Lublin. Uwielbiam motocykle i wszystko c z nimi związane. Nie ma nic lepszego jak daleka wyprawa motocyklem w towarzystwie kumpli. Uwielbiam poznawać nowych ludzi, nowe miejsca. motto: żyj pełnią życia!

#9 korek

korek

    Newbie

  • Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 20 kwiecień 2011 - 19:54

Witam, aktualnie posiadam Hondę Hornet S z 2001 roku. Mam problem z odpalaniem, raz mi odpali a trzy razy nie. Nawet czasami na po pych nie chciał odpalić. Świece wymieniałem w zeszłym roku, tak samo z baterią. Proszę o poradę.
I jeszcze jedna kwestia, siedząc na motocyklu, koło prawej nogi jest dekielek wraz z linką sprzęgła, i właśnie z tego miejsca wycieka mi olej, nie wiem czy to jest jakiś uszczelniacz czy zimmering (pisownia pewnie do bani ale luz), pomocy.
Pozdro
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych